Reduceri! Maica Domnului din Kazan Mareste

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan

Produs nou

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan,Icoană facătoare de minuni foarte cunoscută

Mai multe detalii

lei 21.00

-lei 9.00

lei 30.00

Informatii

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan este o icoană facătoare de minuni foarte cunoscută, mai cu seamă, în Biserica Ortodoxă Rusă şi este considerată ocrotitoarea oraşului Kazan şi a poporului rus.
In 1579, Maica Domnului s-a arătat unei copile de 9 ani, pe nume Matrona, poruncindu-i să-i scoată la lumină chipul frumos zugrăvit de sub ruinele uneia dintre casele arse. Vedenia s-a repetat până când copila a înţeles că icoana trebuie luată de sub vatra odăii indicate. Pe 8 iulie 1579 aveau să descopere icoana făcătoare de minuni.
Vestea despre icoana descoperită în mod miraculos s-a răspândit în întregul oraş. Grupuri întregi de oameni au început a se îndrepta către casa copilei pentru a vedea Icoana şi a i se închina.
Ulterior Fecioara din Kazan a fost purtată în procesiune în Biserica Sfântului Nicolae, iar apoi în Catedrala Buneivestiri, loc în care mulţi credincioşi alergând cu credinţă, au primit tămăduire sufletească si trupească.
Aceste fapte minunate l-au determinat pe Ivan cel Groaznic să zidească o mănăstire de maici, unde a asezat icoana. Tânăra Matrona si mama sa au devenit primele vieţuitoare ale acestui aşezământ.
O copie (litografie) a acestei Sfinte Icoane a fost dăruită de fratele Neagu Petru (“înainte de a lua calea mănăstirii”) părintelui Eftimie Mitra când era vieţuitor la Sfânta Mănăstire Huta, valea Finişului, judeţul Bihor. Această icoană a lăcrimat la 29 august 2009, de Praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Hramul Sfintei Mănăstiri Huta.

Dimensiuni:30x40cm

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: