Reduceri! Maica Domnului din Kazan Mareste

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan

Produs nou

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan,Icoană facătoare de minuni foarte cunoscută

Mai multe detalii

lei 25.00

Informatii

Icoana Ortodoxa Maica Domnului din Kazan este o icoană facătoare de minuni foarte cunoscută, mai cu seamă, în Biserica Ortodoxă Rusă şi este considerată ocrotitoarea oraşului Kazan şi a poporului rus.
In 1579, Maica Domnului s-a arătat unei copile de 9 ani, pe nume Matrona, poruncindu-i să-i scoată la lumină chipul frumos zugrăvit de sub ruinele uneia dintre casele arse. Vedenia s-a repetat până când copila a înţeles că icoana trebuie luată de sub vatra odăii indicate. Pe 8 iulie 1579 aveau să descopere icoana făcătoare de minuni.
Vestea despre icoana descoperită în mod miraculos s-a răspândit în întregul oraş. Grupuri întregi de oameni au început a se îndrepta către casa copilei pentru a vedea Icoana şi a i se închina.
Ulterior Fecioara din Kazan a fost purtată în procesiune în Biserica Sfântului Nicolae, iar apoi în Catedrala Buneivestiri, loc în care mulţi credincioşi alergând cu credinţă, au primit tămăduire sufletească si trupească.
Aceste fapte minunate l-au determinat pe Ivan cel Groaznic să zidească o mănăstire de maici, unde a asezat icoana. Tânăra Matrona si mama sa au devenit primele vieţuitoare ale acestui aşezământ.
O copie (litografie) a acestei Sfinte Icoane a fost dăruită de fratele Neagu Petru (“înainte de a lua calea mănăstirii”) părintelui Eftimie Mitra când era vieţuitor la Sfânta Mănăstire Huta, valea Finişului, judeţul Bihor. Această icoană a lăcrimat la 29 august 2009, de Praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Hramul Sfintei Mănăstiri Huta.

Dimensiuni:30x40cm

30 alte produse in aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: