Termeni si conditii

Produsele achizitionate prin intermediul siteului pot fi returnate conform legilor in vigoare.


Renuntarea la cumparare


Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la efectuarea comenzii.
Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru, prin posta sau email. Numai cererile scrise se vor lua in considerare.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face in cel mai scurt timp de la primirea produselor, in masura in care clientul transmite informatiile necesare efectuarii platii.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul 47: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
In cazul in care produsele sunt returnate prin curier, se va utiliza serviciul "deschidere colet la livrare" astfel incat reprezentantii RomaniaCadouri.ro sa poata verifica integritatea produselor returnate. Nu sunt acceptate coletele trimise prin curier fara optiunea deschiderii coletului la livrare.

Livrarea produselor


Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul firmelor de curierat: Posta Romana sau Fan Courier (numai in zonele unde au sediu). In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat(in cazul Fan Courier) sau clientul este instiintat prin aviz de primire iar in caz de intarziere clientul va verifica personal la sediul din localitatea de destinatie Posta Romana.

Comenzile plasate si confirmate in intervalul luni – vineri pana in ora 16:00, sunt livrate in termen de 24/36 de ore de la confirmarea comenzii (Fan Courier) iar in cazul Postei Romane livrarea se va face in 3-5 zile lucratoare. Comenzile plasate vinerea dupa ora 16:00, sambata si duminica, se vor livra luni. Exceptiile privind termenul de livrare sunt comunicate clientilor prin telefon, pe website-ul RomaniaCadouri.ro prin oferta de pret sau e-mail.

Confirmarea acceptarii costurilor de livrare se face de catre client prin web-site RomaniaCadouri.ro, e-mail sau/si telefonic, indiferent de valoarea comenzii. In perioada sarbatorilor de Paste, de iarna, evenimentului Black Friday sau alte sarbatori legale, durata maxima de procesare a unei comenzi normale de 36/48 ore poate creste pana la 7-10 zile lucratoare.